Tarieven

Bewindvoerder-, Curator- en Mentorvergoeding

Een bewindvoerder/curator/mentor heeft recht op een vergoeding voor zijn/haar werkzaamheden. Het betreft onder meer een intake-tarief voor gemaakte kosten met betrekking tot de aanvangswerkzaamheden en een maandelijkse vergoeding voor de werkzaamheden als bewindvoerder, curator of mentor. Zie ook website Rechtspraak.nl

Deze tarieven zijn vastgesteld door de minister van Veiligheid en Justitie en worden jaarlijks vastgesteld en eventueel geïndexeerd.

Indien van toepassing kan een tegemoetkoming in de kosten voor bewindvoering of curatele worden verkregen op basis van de bijzondere bijstand bij de betreffende Gemeente. De hoogte van deze vergoeding is onder meer afhankelijk van het inkomen en vermogen van de cliënt. De aanvraag voor deze bijzondere bijstand zal door ons worden gedaan.

Het kan ook zijn dat u als gevolg van een hoog spaarsaldo of andere redenen geen recht hebt op de bijzondere bijstand. In dit geval zal de vergoeding voor de bewindvoerder / curator op uw budget worden ingehouden.

Indien u salaris ontvangt, kent de Gemeente (Sociale Dienst) in veel gevallen geen bijzondere bijstand voor de kosten van de bewindvoerder/curator toe. Ook in dit geval zal de vergoeding voor de bewindvoerder / curator op uw budget worden ingehouden.

Heeft u een vraag?

Stel deze hieronder en krijg z.s.m. antwoord

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
JD Financial Coaching BV